hlooho_banner

Lipheo tsa phokotso ea khabone li finyelloa ka ho sebelisa oli e fokolang ea ho tlotsa

图片20

Lipheo tsa phokotso ea khabone li finyelloa ka ho sebelisa oli e fokolang ea ho tlotsa

Ho ntšoa ha carbon dioxide lefatšeng ka bophara ho hloka ho fokotsoa ka liperesente tse 45 ka 2030 ho tloha maemong a 2010, 'me ho fihlelle likhase tse se nang letho ka 2050.

Ho ea ka Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), tlhahiso ea khase e futhumatsang lefatše ka 2004 e ne e le 49 bilione t-CO2, eo, e arotsoeng ka baahi ba lefatše ba limilione tse likete tse 6.4, e leng 7.66 t-CO2 motho ka mong ka selemo.Palo ea likhase tse futhumatsang lefatše tseo lefatše le ka li monyang ka tlhaho ho nahanoa hore ke 11.4 bilione t-CO2.E arotsoe ke palo e lebelletsoeng ea batho ba limilione tse likete tse 9.2 ka 2050, sena se bolela hore ka tlhaho lefatše le ka monya 1.24 t-CO2 motho ka mong ka 2050. Ena ke phokotso ea hoo e ka bang 80% ho tloha ho 7.66 t-CO2 motho ka mong ka 2004.

Lipehelo tsa likhase tsa CO2 tse behiloeng ho Eco Vision 2050 li ipapisitse le mokhoa oa ho fokotsa ho ntšoa ha likhase tse futhumatsang lefatše motho ka mong ho ea boemong boo lefatše le ka monyang ka tlhaho.Maikemisetso a tla fihlellwa ka 2030 a behilwe ka tshebediso ya ho kgutlela morao ho tswa ho Eco Vision 2050. Ho ntse ho tswelapele tshebetso ya ho thea Moralo wa Nako e Bohareng wa Tikoloho wa 2019 ho sebediswa ho ntshetsa morao ho dinepo tse tla fihlellwa ka 2030.

图片21

Oli e tlotsang e boetse ke tlhahiso ea khabone bakeng sa tikoloho, ka ho sebelisa oli e nyane, re ka fokotsa tlhahiso ea khabone, mona ke mekhoa ea lipalo ea lipalo le litataiso tsa tlaleho bakeng sa tlhahiso ea khase e futhumatsang lefatše ea likhoebo tsa China tsa petrochemical.

 

Palo e sa tobang: eketsa tlhahiso ea khabone e hlahisoang ke sehokelo se holimo sa tlhahiso ea oli e tlotsang le sehokelo se tlase sa kalafo ea oli e tlotsang ho fumana tlhahiso ea khabone e tsamaellanang le oli e tlotsang e bolokiloeng.

Tlaleho e tobileng: Likahare tsa khabone ea oli e tlotsang, oli e tlotsang E kopantsoe e le "lihlahisoa tse ling tsa petroleum", boleng ba eona ba khalori e tlase ke 41.031GJ/t, khabone ka yuniti e le 'ngoe ea boleng ba khalori ke 20.00X102tC/GJ, 'me sekhahla sa mafura a khabone ke 98% .Ha re bua ka tataiso ea accounting ea petrochemical, foromo ea accounting ke e latelang:

 

Khabone e hlahisoang ke oli e tlotsang (tCO₂) = boleng bo tlase ba khalori (GJ/t) x khabone ka yuniti ea boleng ba khalori (tC/GJ) x sekhahla sa khabone ea khabone (%) x tšebeliso e tsamaellanang ea oli e tala ea oli e tlotsang (t) x 44 / 12

 

Phallo ea khabone ea oli e tlotsang e kenyelletsa tlhahiso ea khabone ea lehokelo la tlhahiso le phallo ea khabone ea sehokelo sa kalafo, ka ho sebelisa lisebelisoa tsa tlhoekiso ea oli, re ka fokotsa oli e tlotsang le ho fokotsa khabone.

 

Tone e 'ngoe le e' ngoe ea oli e tlotsang e sebelisoang e eketsa lithane tse 88.5 tsa carbon dioxide, K'hamphani e 'ngoe ea petrochemical e bolokile lithane tse ka bang 280 tsa oli e tlotsang selemong se fetileng, ho latela tlaleho.

foromo ea tlhahiso ea khabone ea oli, tonne "oli e tlotsang" e eketsa 88.5 tone ea CO2 e boloka lithane tse 24,768 tsa carbon dioxide.


Nako ea poso: Jun-14-2023
Moqoqo oa Marang-rang oa WhatsApp!